Swag your style!
אז מה זה כל הסוואג הזה?ֿ
״סוואג (מאנגלית: Swag) הוא סלנג אינטרנטי שמופיע לעיתים קרובות בתגובות, דיונים ופורומים ומשמש מילה נרדפת לסוג של סגנון או נוכחות שמראה ביטחון ומוחצנותולעיתים גם יהירות. סוואג מתאר בדרך כלל התנהגות של אדם יהיר במיוחד.״ (ויקיפדיה)
אני בטוחה ששמתן לב שיש שימוש הולך וגובר במילה ״סוואג״ או סוואגה, ועבורי זה ממש מושג משנה חיים וחשוב עד כדי כך שבחרתי למתג איתו מחדש את הבלוג ואת מפגשי swag your style שאני מקיימת עם אירית. ויקפידיה אומרת שמדובר ביהירות אבל אני ואירית טוענות שמדובר בביטחון עצמי גבוה והערכה עצמית גבוהה משולבות עם טעם אופנתי משובח ואינטלגנציה התלבשותית היסטרית.
רציתי לשתף אתכן שאחד הדברים שאני נתקלת בהם הכי הרבה הם תגובות על הביטחון העצמי שלי. נשים כותבות לי ללא הרף ״הלוואי שהייתי מרגישה כל כך טוב עם עצמי״ או אומרות לי ״וואו איזה ביטחון עצמי יש לך״ וחשוב לי להדגיש ולספר שלא נולדתי ככה. כלומר, כן נולדתי ככה, כמו רוב בני האדם, אם תסתכלו על פעוטות שמתחילים ללכת ולדבר אתם תראו שאין פעוטות ביישנים, הם כולם שועטים קדימה ומגלים את העולם, הם חסרי פחד, הם מדברים בקול רם ומבהירים את כוונותיהם. אבל גדלתי בעולם שגרם לי לבקר את עצמי בלי סוף ולפקפק בעצמי, בעולם שיצר לי אידיאלים מעוותים לגבי איך אני צריכה להראות ולהישמע ובעולם שמעריץ הצטנעות מעושה במיוחד מנשים.לא מצופה מאישה להיות חזקה ועוצמתית ולעוף על עצמה.
אז איך זה שתעופה עצמית הפכה לדבר רע?
זה מאוד פשוט למען האמת – זה קשור לפטריארכיה ולכמה שזה שירת את החברה המערבית להשאיר נשים בעמדה של קטנות, מוחלשות ושתוקות. מי צריך נשים מלאות ביטחון שירגישו שהן יכולות לשנות את העולם? זה הרי שמור כבר לגברים.לי כל הסוואג הזה בא אחרי שנים של עבודה עצמית לא פשוטה בכלל והחלטתי לפני הקורונה שאני פשוט חייבת ללמד אחרות לעוף על עצמן ככה. אחת הסצינות הקולנועיות שהכי מדגישות את הנורמה היא הסצינה ב mean girls שבה חבורת בנות עומדות מול המראה ויורדות על עצמן ומצפות גם מהילדה החדשה לעשות את זה. זה ממש חלק מתהליך החיברות של נערות, גם אני נהגתי כך בעצמי בתור נערה וכשעלו לי מחשבות חיוביות על עצמי חשבתי מיד שאני נרקסיסטית ויהירה. לא ידעתי לקבל מחמאות, כי למדתי מהסביבה שהתגובה למחמאות צריכה להיות ״אני? לא דיי נו, מה פתאום״.
מפגשי סוואג יור סטייל
המפגשים שלי ושל אירית צמחו בדיוק מהמקום הזה, קל להגיד ״תהיי בטוחה בעצמך״ ״תאהבי את עצמך״ ולספר שזה תהליך ארוך. אבל מאיפה מתחילים בפועל? מה הפרקטיקה? זה בדיוק מה שאנחנו מדברות עליו במפגשים. אני מתעקשת לקרוא להם מפגשים ולא הרצאות או סדנאות כי חלק עיקרי במפגשים האלו תלוי בעצם בקהל שבא ובשיח שמתנהל עם הנשים שמשתתפות. בעייני ובעייני אירית – אי אפשר להתלבש טוב באמת בלי להרגיש טוב בעור שלך ולכן אנחנו נותנות במפגשים טיפים פרייסלס על אופנה ובניית מלתחה חכמה, אבל זה לא החלק הארי במפגש. לפני עידן ועידנים עבדתי כסטייליסטית והרגשתי שמשהו חסר, שכדי לגרום לנשים להראות טוב צריך שהן ירגישו טוב וזה תלוי בהן ולא בבגדים שנרכוש ביחד. את החוסר הזה אנחנו בעצם ממלאות במפגש, אנחנו נותנים כלים פרקטיים לאיך להרגיש טוב ואיך לחיות כמו מלכה.
מפעל לייצור אמזונות
מקווה שנהנתן מהפוסט ושהסברתי היטב את אובססיית הסוואג שלי! אשמח שתשאירו תגובות כאן בבלוג ואשמח עוד יותר שתגיעו למפגש!
נשיקות,
זוריק
8 Comments
הדס
ממש ממש אהבתי, במיוחד את ההסבר שלך איך זה שתעופה עצמית הפכה לדבר רע. מהממת
זוהר
תודה אהובה שלי😍❤️
טל
האם ניתן להשתתף במפגש באופן וירטואלי?
זוהר
לא, זה לא מרגיש לנו מתאים לסוג הזה של המפגש. אני גם הכי טכנופובית בעולם…
ריטה אליוביץ׳ פימנוב
פוסט מדהים!!! מתה על הכתיבה שלך, על התמונות שלך והכי חשוב על החיוך שלך!
שאפו… שאפו…שאפו!
זוהר
ריטה יא נסיכה אין כמוך! תודה על הכל❤️❤️❤️
נועה
לא שאת
זה משו
ממש אהבתי וברור לך שהתחברתי, כן?
זוהר
תודה מותק❤️😍